Lots of Pictures, Little Text vs. Few Pictures, Lots of Text (FIGHT)

As is known, our Uncle Google has various content rules suggested to us. It is generally known: write 400-450 words, adjust bold, italic, underline settings, do outbound links well, etc.

Is this a myth?

Do visitors really value reading a lot of content? Or do they spend more time on a site consisting of short 1-2 sentences and bulleted content.

Just now, I thought of myself as someone who has never been a writer on this subject and started browsing the internet. I did some research on topics. I entered one site where there was a lot of images, little text. I entered another site where there was little images, a lot of text.

The interface layouts of both sites were almost the same. Sidebar on the right, content on the left. The only difference was that one author provided clear information to the reader heading by heading. The other author used an image in the top left and wrote plenty of informative content.

I thought;
I need short, concise, and clear information. (I’m skipping some important technical topics). And indeed, on the site with bulleted writing, many related images, and little text, I felt a desire -as a feeling- to spend more time.

It is better, in my opinion, if visitors like the site, stay longer on it, and browse through the pages.

Is buying and selling articles, and struggling too much to write articles unnecessary? (This is just a thought) Is it possible to write short and concise and have sites with higher traffic? In my opinion, it is almost possible.

So what do you think?

Sitenin alanina göre metin - resim orani değişir.

Fotograflarla anlatilamayacak konular olabilir hocam..Ama bende sizin gibi dusunuyorum

Makale yazmak yerine bu sefer özgün görsellerle uğraşmak gerekecek. Yani emek her durumda gerekiyor.

Şu onedio, haberself tarzı siteleri somut örnek gösterebilir miyiz bunu da bi’ gözetmek gerekiyor.

“Content is the king.” İçerik kraldır. Yerine ve zamanına göre içerik uzun makaleler olabilir, az yazı çok resim olabilir, tek başına resimler olabilir, video olabilir, ses kaydı olabilir ya da henüz keşfedilmemiş farklı bir yöntem olabilir. İçerik kaliteli olsun da türü önemle değil bence.

Eskiler bilir bir zamanlar pdf dosyaların içeriğini göremiyordu Rıfkıgiller. Zamanı gelince görebilmeye başladılar ve kaliteli pdf backlink olayları gelişti sonuçta. Türetilebilir.

• Çok yazarsan Google üzerinden daha fazla hit gelir. Fakat ziyaretçiyi bunaltırsın. Hemen çıkma oranları artar, ziyaret süreleri kısalır. Bu bir dezavantajdır.- Az yazarsan Google üzerinden hit biraz daha az gelebilir. Fakat ziyaretçi sayfada daha fazla durur.

Hangisi derseniz 2. seçeneği seçerim ben.
Sağdan soldan gelip, kaçan ziyaretçiye değil, buldu mu vazgeçemeyen ziyaretçiye yatırım yapın.

@mtasdemir bende aynen senin maddeler halinde sıralanmış görsel ile zenginleştirilmiş ve okuyucunun anlayabileceği tarzlarda olan sitelerde daha çok duruyorum. Şuan yeni hazırladığım bir sitemini buna göre ayarlıyorum. Örnek konuya bakabilirsiniz. http://goo.gl/N56XHT ben kendim bu konuları özgün olarak yazıyorum. Şahsen ben yazdığım konuyu bir öğrencinin ev ödevi olarak hocası tarafından verildiğini düşünürsem böyle uzun makaleleri olmayan bir siteden faydalanırdım. Aynı mı düşünüyoruz acaba?

Ayrıca resimlerimi doğal olarak yine google üzerinden buluyorum, Siteme eklediğim her resmin boyutunu kendi belirlemiş olduğum pixel’e göre küçültüp kenarlarına çerçeve ekleme gereği duydum. Diğer sitelerden indexlendiği için farklı olmasını istedim. Bu konuda yaptığım doğru mu sizce?

İki üç cümle yazı yazıp etiket-title spamı yapıp 300 400 kelimelik makaleleri geçen siteleri gördükçe bu uzun yazalım google sevsin görüşü kafamda iyice erimeye başladı açıkcası

Hocam çerçeveler güzelmiş:) Resimlere ayrı bir hava ve belirtme gibi olmuş hocam bence başarılı. Yani resme dikkat çeker. Hocam sanırım vitaminlere yoğunlaşmışsın, başarılar.

Ya siteyi açalı 4-5 gün oldu en son oluşturduğum kategori vitaminler kategorisi idi, baştan değil sondan başlayayım dedim. Bugün bitireceğim sanıyorum vitaminler konusunu :)) Teşekkürler