Work-from-home breadwinners and more

Şuraya bir sabırsızlık ile gelen başarısızlık öyküsü yazardım da vazgeçtim. Hikayeler çok hoş.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

1 Like

Başarısızlıklar da ders almak için. Paylaşılabilir bence :slight_smile:

1 Like

Evet illa iyi şeyler olmasına gerek yok hocam. @simaofcp

1 Like

Yarın mutlaka yazacağım.

2 Likes

Bende biraz yazayım hayattımın bir kısmını.

Yaklaşık 10 senedir bu işler ile uğraşıyorum. %90 programalama ve web tasarım üzerinde durdum diyebilirim. Bu 10 yıllık serüvende toplam 2 yıl kadar çalışdım ( 2 firma ).
Firmalarda çalışırken tek ben yazılımcı oldugum için kendimi diğer arkadaşlar gibi geliştiremedim hızlı. Genel olarak internet vasıtası ile kendimi geliştirdim. Google üzerinde her konuda yeterince kaynak var sadece zaman meselesi oluyor bu. Bu yüzden her keze ingilizce öğrenmelerini söylüyorum. Bu sektörde bu şart bana sorarsanız. Neyse

10 yıllık bu sektördeki hayatımda 2 yıl özel şirketler ve 1 yıl askerlik olarak toplam 3 yıl disiplin altında çalıştım diyebilirim. ( asker’dede yazılım ekibinde çalıştım mesleki çavuş olarak . çok rahattı :slight_smile: (akşamları bölüğe gidene kadar) ) .

Bunlar dışında şu anda freelance çalışıyorum. Aylık gelirim çok oynak oluyor. ( 1,000 - 6,000)

Evde iş yapmanın zorlukları çok, sıkılabiliyorsun çogu zaman. Hele bizim işte (programlama) bu daha çok olur. Sürekli kod yaz nereye kadar :slight_smile: Fazla abartırsan rüyalarında bile kod görme şansın var.

Evde çalışırken disiplinsiz olabiliyorsun biraz. İşler üst üste yığılıyor. Biraz sorumluluk sahibi olman gerekiyor iyi iş yapabilmek için. Örnek şu an ben iş almayı bıraksam 3 ay daha kod yazmam gerekir ki elimdeki işler bitsin o derece karışık bir durum benimki :slight_smile:

Bazı arkadaşların dediği gibi tutum çok önemli bu işte. Ben çok tutumsuz bir insan olduğum için çok para harcadım diyebilirim barlara resturandlara(300 - 700 tl arası çok hesap ödedim bir gecede) , gezmeyi eğlenmeyi seven birisiydim kazandıklarım hiç durmuyordu cebimde. Bu yönden tutumlu olunması gerekiyor. Şu anda biraz borcum oldugumdan elim kolum bağlı :slight_smile: dışarı çıkmayı istemiyorum zaten eskisi gibi.

Aslında parayı her türlü kazanırsınız. Önemli olan iyi değerlendirmek.

http://i1.imgcry.com/2014/12/29/25B2459C68FE196C4B849DD45B79C86E.png
Şekil A 'da göründüğü gibi yurt dışında bir sevgiliniz olursa gelebilecek faturaların örneği :slight_smile: Şu anda hayatımda kız yok, düzene giriyorum diyebilirim :slight_smile:

Çok gezdim yedim dolaştım eğlendim. Çoğu şeye doymuş birisiyim. Çok paralar gitti . Pişmanmıyım ASLA . Bunları bir ders olarak gördüm.

Neyse biz konudaki balşıktan uzaklaşıyoruz git gide . Toparlayalım şimdi.

Evden çalışmak için:

Disiplinli olmak zorundasınız.
Yaptığınız işin arkasında durmalısınız.
Sürekli bilgisayar başında durmayınız belirli saatler dışarı çıkıp geziniz.( hayata küsersiniz sonra benden söylemesi)
Araştırmayı seviniz.
Sabırlı olunuz.
Tutumlu olunuz.
Kendizi geliştiriniz.
Sorumluluk sahibi olun.
Spor yapın arada bir. 10 yıl sonra 150 kilo olma ihtimaliniz çok yüksek.
Yaşınız geldiğinde evlenin. Bir yaştan sonra insanın yanında birisi olması en güzel şey olabilir.Bu hayat tek geçmez yani. ( partnerinizi iyi seçmeniz gerek yoksa herşeyi berabat olabilir.)

Bunları başardığınızda emin olunki işiniz sürekli olur. Boş kalmazsınız

not: sigorata olayını bir şekilde halledin. ileride sadece emeklilik için değil. Yurt dışına çıkış işlemlerindede önemli bir faktör sağlar.

not 2 : Hayat ileriye bakarak yaşanır, geriye bakarak anlaşılır.

not 3 :
https://www.youtube.com/watch?v=WlblYaPPqmY

2 Likes

bir asgari ücretle geçinmek çok zor 1 senelik evliyim borç ağza kadar gelmiş durumda yetişemiyorum artık farklı bir şey yapmak zorunda idim ‘insan bildiği işi yaparsa daha iyi kazanır’ cevremi kullanmam gerekiyordu ne yapabilirim diye hep nakliyatcı :slight_smile: bunların yanında devamlı ev taşımaya giderdim adana nakliyat firmaları açmaya karar verdim burada aylık olarak reklam veriyorlar vede bana gelen işleri komisyon hesabı eş dostuma veriyorum birazda olsa harçlığım ws çıkıyor çok şükür.

şu anda bir projem var inşallah tutarsa günlük adsense 'den güzel bir kazancım olacak bekliyorum

1 Like