Do you guys think there should be e-commerce - buying - selling - trader status features on the site?
This is not a commercial forum but the following could be added to our site;
Buying and selling articles and content
Domain buying and selling
Second-hand product, license buying and selling (SEO programs etc.)
Website buying and selling
YouTube Channel etc. buying and selling
Verified Gmail etc. email buying and selling
Besides this, unrelated trading is not allowed on the site. Trading can only be done in areas that might be related to SEO. The things I wrote above are things related to SEO, directly or indirectly. So don’t let every second-hand thing come to mind when I say trade. Otherwise, it won’t be any different from other platforms.)
We could have a trader system for buying and selling these kinds of things. In Xenforo, this is done with a plugin and the plugin costs money.
Site: Unmaintained - XenCentral Feedback System | XenForo community
Price 50 EURO
If we decide to go ahead, we should buy this plugin by collecting 1 or 2 TLs together. The chat system bought last time cost 710 TL and we received about 150 TL in donations. For both that and if we are to do this chat system, you can donate from the homepage of our site.
By the way, I don’t want to get involved in the trading part right now either. I am opening it up for suggestions based on incoming requests. Let’s know what everyone says, that is. If there is demand, we can create a restricted area where only buy and sell listings can be opened. That is, only in the SEO-related category.
I don’t know, maybe only services can be provided or site sales, promotional posts, link domain and site sales etc. etc. Trader status is not a must. Anyway, anyone who scams once has no business in our forum. It is essentially a system that would be left hanging regarding the Trader status.
Başta iyi olur diye düşünüyoruz ama bence olmamalı. Niye diye sorarsanız diğerlerinden bir farkı kalmaz o zaman seocry’ın. Ve bir süre sonra üyelerin arasında anlaşmazlıklar çıkabilir. Bu da aramızda ki birliği bozar. Teşekkür ederim..
Yeteri kadar ticaret yapılacak forum varken bence gereksiz, bilgi alışverişine engel olacağını düşünmekteyim (ticaret kategorisi), kimse ticaretin olduğu yerde ticari değeri olan bilgiyi paylaşmaz.
Ticaret olacak diye bişey yok samet daha geniş düşünmüş ben daha dar düşündüm örneğin kullanmadığım domainler gibi bir kategori acılıp ben elimdekileri yazarım beğenen olursa pazarlık eder veririm yada vermem amaç burdan ticaret yapmak değil domaini bulursam eğer aracı siteler ile güvenlik sağlanabilir alım satımda gg gibi yada sanalpazar gibi bilmem anlatabildimmi.
Ticari iş yapacak başka forumlarda bu işini görüyor.Şuan için çok erken ilerleyen dönemler de belli bir düzeyde olacak şey.Bugünden iş ticarete dönerse bu sefer güvensel sorunlar olacak,bilginin yerini kazanç alcak.
Sadece seo ve ilgili şeyler için eticaret açılabilir. Extra herşeyin satışı yasak olur.
Birde trader sistemi olur ya da olmaz. Dediğimiz gibi tek olumsuz traderi olanın zaten aramızda işi yoktur bence. İstersek trader sistemi olmaz. Kategoriler açılır sadece.
Ben genel olarak talep konuları var diyerek bu konuyu açtım.
Bence trader sistemi basit bir şey yapılabilir. Alttakiler için kategori oluşturulur.
Domain ALım satım
Site alım satım
Makale ALım Satım
Link&Tanıtım&Seo çalışması
gibi 4 kategoriye indirgenebilir eticaret olayı. **Bu 4 olay hariç her şeyin alım ve satımı yasak olabilir.
Ki bence bir şey satan profiline yazar alınık satılık diye direk chat sistemi ile de alım ve satımlar yapılabilir vs. Bence gereksiz ya da en kötü 4 kategori açılır trader olayı vs olmaz.**
Amaç bilgi paylaşımının olacağı bir forumsa bence aşırı bir şekilde gereksiz bir kategori ve alt grup olur. Link alımı, tanıtım ve seo konusunda bir kategori var diyelim, şimdi 500 kişi içinden kim gidip kendi forum listesini, backlink kaynaklarını paylaşır ? Ben şahsen paylaşmam, site alım satım, ikinci el kategorileri ve makale olabilir, ama seo ve diğer kullanılan sistemlerle alakalı bir kategoriye karşıyım. Keza farklı bir bakış açısıyla açılmış bu siteyi bozmanın anlamı yok. Nacizane tavsiyelerim bu şekildedir.
Bende oyumu hayır olarak kullandım. Farklı fikirlere açığız. Konuyu genel talep var olduğu için verdim. Bence satılacak şeyi olan profiline yazsın ve alımı satımı chat alanından halletsin. Ha chate kategori açarız. Pazar Yeri deriz alım satım yapacak o odaya girer ne satacaksa satar:D
Samet bence tek kategori olsun alım satım diye.Ticaret oradan görülsün Forum fazla kirlenmesin.Bak ben sizleri bekliyorum.Şu forum tam otursun ne paylaşımlar yapacam
bilgi alışverişini engeller, başka forumlardaki gibi yardım karşılığı para talep edilmeye başlar. “Sitelerin hitini artırmak için şunu yapın yerine” “Sitelerin hitini artırmak için şunu alın” şekline döner. Seo yardımlaşması yerine seo satışı forumuna döneriz. Sadece domain alım satımı uyugn olur diye düşünüyorum.
Seo çalışmasını ve backlinki bulaştırırsak burası r10 a döner.
Ben daha çok kendi aramızda atıyorum misal site içi seo yapacak birilerine ihtiyacım var bu tür işler için. Ama seo paketi falan olacaksa, ben bırakırım aga. Seo paketi falan satılan forumların kalitesi türkiye de ortada burası da ne kadar izin vermem deseniz de ona döner açıkçası. Hani ufak tefek işler için olsun tamam ama iş seo danışmanlığına paketine gidecekse. hiç bulaşmayalım.
Forumu belli bir kalitede tutacaksak ya herkese açık olmamalı, yada hiç bulaşılmamalı diyorum ben. Dün mantıklı geliyordu ama diğer forumların hali ortadayken pek bulaşmayalım derim.
The itrader system will not be used. Only categories will be opened for these 3 areas.
[ol]
article buying and selling- domain buying and selling- website buying and selling[/ol]
Apart from these 3 things, absolutely no trading will be allowed. Let’s get final opinions for these 3 categories, guys.