YouTube Creative Commons License?

Friends, I have original video projects on YouTube. The footage is entirely mine, but there is a point I want to ask about; I have a question regarding licensing. What are the advantages and disadvantages of using the Creative Commons license instead of the Standard YouTube license? I would appreciate it if friends who have knowledge on this could enlighten me, thanks.

Creative Commons telif hakları bazında bir nevi DMCA gibi çalışır. 4 ayrı lisanslama mantığına sahiptir. Klasik Youtube içerik lisansından ziyade bencede bu sistemi kullanmak çok daha mantıklıdır. Daha önce hiç kullanmadım ancak yakın zaman içerisinde videolu içerikler hyazırlayarak bu lisanslama tekniğini kullanacağım.

Videolarımda o zaman bu lisansı aktif hale getireyim.

Dediğim gibi araştırdığım kadarı ile çok etkin bir lisans. Ben şahsım adına bunu kullanacağım ancak ilerleyen süreçte lisanslama yöntemi ile alakalı yorumlarınızı da esirgemezseniz sevinirim. Çok fazla kişi kullanıyor bu lisanslama yöntemini özellikle yurtdışında.

Fark edecek düzeyde bir izlenimim yok ama uzun süreçte yatırım olarak girdim bu kanal işine. Ama tabii ilerleyen zamanlarda gördüğüm etkileri bu forumla illa ki paylaşacağım.

Youtube çok ciddi bir kazanç kapısı oldu. Videolarınızın hitap edeceği kitle de elbette ki çok önemli. İzlenen videolar her zaman için kazanç getirir.