What to do in Adwords lesson 2

Now, after my first post, we reduced our expenses somewhat by taking into account factors like quality score; what should we do as a second lesson…

First of all, I created different page URLs for each ad so that my quality score increased; I am currently paying an economical cost per click at the very least, but are these clicks earning us money? That is the biggest problem there…

I linked my Adwords account with my Analytics account, and I set up my goals.

For the Checkout and success pages.

However, besides that, I couldn’t find anything related to tracking in AdWords or I couldn’t do it; can we use different things like clicks, impressions, and conversions? Can we determine a fee per sale?

For example, if I earn a guaranteed 5 TL from a product sale, wouldn’t it be logical to set something like 5 TL per sale? If we consider that a click brings us a conversion like 2%, which is a world standard, what can we do?

I am determined; I am waiting for your support :slight_smile:

Konuya bu şekilde müdahil olmak istemezdim. Fakat arkadaşın konusunu yeni konu açmadan hemen önce görüp okuduğum için buraya yazmak istedim. Benimde bir e-ticaret sitem var. Şuanda satış gerçekleştiriyorum. Fakat bu az miktarda gerçekleşiyor. Bunu daha da artırmak için adwords denemek gibi bir düşüncem var. Fakat facebook reklam konusunda az bir tecrübem olmasına karşın, adwords konusunda hiç tecrübem olmadı. Bu tecrübe eksikliğide beni bazı şeylerden geriye atıyor. Bu yüzden sağlam birisine %10-15 vererek hizmet almak yada kendim öğrenerek yapmak arasındayım.

Bir yandan satışların artması (Aynı sektörde perakende satış yerimde olduğu için arkadaş gibi…) perakende işyerimin günlük cirosuna katkı sağlaması, mevcut stokların daha sık sürede sirküle olmasıyla tedarikçilerden daha iyi iskontolar almak, banka ve en önemlisi kargo firmasıyla anlaşmanın devam edebilmesi yada daha iyi fiyat ve şartların sağlanması konusunda, e-ticaret sitemin satışlarını artırmam önem arz ediyor.

Bu belirttiği konular, arkadaşın sorunuyla paralellik oluşturduğu için bu konuya yazmak istedim. Umarım gerekli yardım ve fikirleşmeyi sağlayabiliriz…

1 Like