I have been using cPanel for years. You pay for the license per VPS or per dedicated server. Those who use it know that it is not a small amount of money. Fortunately, good alternatives have started to emerge. Even though I haven’t been able to fully test it, I have a panel recommendation that has received very positive feedback, is database-based with MariaDB, powered by LiteSpeed, and barely strains the system. CyberPanel
(Currently, CyberPanel only works on CentOS.)
First, you can access its demo from the Resources section at: https://cyberpanel.net. With proper settings, it is possible to handle good instantaneous traffic without server issues even on $5 DigitalOcean servers.
So, if you don’t want to pay for cPanel, my recommendation is CyberPanel. Is a panel a must? Of course not. For large projects with millions of traffic, you might prefer using Nginx on the default system without a panel and fully optimized. But if you say, “I’m going to set up a network of 100 sites, each getting 50 or 100 hits,” then don’t get involved in panel-less work. Click, open an account, and focus on your business in cPanel or CyberPanel. 
Update: I added the CyberPanel installation to the site. You can check it for installation steps.
Virtualmin de güzel alternatif olabilir, bir süredir centos da kullanıyorum. Geçmişi eskidir ama devamlı güncelleniyor. İlk başta kullanımı karmaşık gelsede çok yetenekli bir panel…
https://www.virtualmin.com/
Cyberpanel panel kullandım birkaç sınırlaması dışında cpanel den geçiş yapacaklar için yeni ve güncellenen bir alternatif. Ayrıca LiteSpeed tarafından geliştirilen OpenLiteSpeed desteği mevcut.
Yüksek çözünürlüklü logoları yok diye sırf onu tasarlamıştık, güzel panel ama sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Az ram kullanır çift veritabanlı kurulum şiddetle önerilir.
Cyberpanel güzel fakat sunucunun sağlam olması kanaatindeyim. 3-5 sitede evet oldukça güzel ama 15-20 site kurulduğu zaman hatalar vermeye başlıyor. Buradaki linkten bakarsanız upcloud sitesi 10$ yükleme karşılığında 50$ kredi veriyor. Krediyi aldım ve şuanda centos panel kullanıyorum 12$ civarı verip 1 yıllık pro panel ile php-fpm kullanıyorum ve güzel bir varnish dosyası ile sunucu harika bir performans sergiliyor. Diğer arkadaşın dediği gibi senelerce bende webmin kullandım, harika bir panel fakat biraz bilgi deneyim istiyor…
Sonuç olarak dene yanıl yöntemi ile isteğinize karşılık vericek load yapmıcak panel bulabilirsiniz…
The campaign looks good, I’ll check it out tonight. I wonder how many months the $50 credit is valid for?
Hacım aldığın sunucuya göre 5$'lık makina alırsan + 10$ yüklemen halinde 1 sene kullanırsın. fakat ben 10$ yükledim mail’e yok 1 hafta kullanım süreniz doluyor vs diye mail geldi. bende resimler ile cevap verip 10$ yüklediğimi söyledim. Aaa sistemde hata varmış vay efenim gelicek diğer müşterilerimiz adına teşkür ederiz falan
Diyeceğim maillere iyice bak ve bi 15 gün geçene kadar yedeklerin elinde bulunsun sonrasında sıkıntı olmaz.
Then I’m not getting involved in this 
hacım ben tedbir amaçlı dedim. yoksa firmada falan bir sıkıntı yok 
Aman deyim upcloud’da çok dikkat edin, bakiye olsa bile sıkıntı çıkartabiliyor. Ödemeleri görmüyorlar caz yapabiliyorlar mail ile yazışmak gerekiyor. Hep aynı bahane dikkat edin.
Önemli şeyleri tutmayın orada