The Most Accurate Category Structure

I have a subject on my mind for friends doing SEO for corporate sites; actually, we shouldn’t limit it just to corporate, as permalink and category structure is a valid situation for every site. Since there was a different setup previously established on seogaste, we couldn’t switch to the template I am describing; within a few months, along with a hosting change, I will set up 301 redirects and switch to the link category arrangement I am about to explain. Let’s see, How Should Category Structures Be in Corporate Websites?

How Should Category Structures Be in Corporate Websites?
I see a distinct mistake made while establishing link structures on many sites, and I want to explain this briefly and clearly. For example, suppose you have the following category structure.

Home > Pens > Felt-tip Pen

If you have a category with this structure, you must possess a link structure in a language that Google spiders can understand;

That is;

Login | HSTS Redirection Community would be the most correct link. However, we must not make this link structure too long; Google has also stated regarding this matter that the closer to the domain = the more valuable the page. From this perspective, even if systems with many sub-categories look nice hierarchically, the following would be an incorrect usage.

Login | HSTS Redirection Community > It would not be accurate to say this example is wrong, but this URL structure appears much less valuable compared to the first URL structure I provided.

When a crawling bot looks at the link structure, it is capable of understanding these very clearly. Additionally, because we close the “kalem” part with a “/”, it will understand that this is a directory, a folder. It is aware that a link ending in “html” is the final link.

http://www.seogaste.com/wp-content/uploads/2014/12/bozuk-url.jpg

The negative consequences that a broken URL – Category structure, as seen in this image, will cause for you:

Broken URL
Nonsensical Indexing
Incompatible SERP results
Increase in Bounce Rate
Increase in Exit Rate
Drop in Quality Score
You can share your comments and views with me regarding our topic, “How Should Category Structures Be in Corporate Websites?”

Source: http://www.seogaste.com/kurumsal-sitelerde-kategori-yapilari-nasil-olmali/

Ben de sitede benzerini kullanıyorum.
site(.)com
site(.)com/kategori
site(.)com/kategori/konu-basligi.html

Böyle görmek hoşuma gittiği için yapıyorum ancak takip ettiğim bazı sitelerde ve seocry’da da konular direkt klasör olarak gözüküyor.
site(.)com/konu-basligi/

gibi

bana kalırsa slogan belli = İçerik kraldır arkadaş

http://h30499.www3.hp.com/t5/HP-Security-Products-Blog/GNU-Bash-vulnerability-quot-Shellshock-quot-CVE-2014-6271-HP/ba-p/6630378#.VI9-0iusXwk

yukarıdakı lınk dıger karsılastıgım lınklere gore cok kısa, hele kı google plus paylaşım lınklerı 700 harflık lınklerden oluşuyor, bence önemli olan ıcerık, eger ıcerek “EŞSİZ” ise ve önemli bilgiler barındırıyorsa link ne kadar saçma sapan olursa olsun ve ıstedıgın kadar best practice dokumanlarına uymayın, genede 1. sırada karsında

(kısısel gorusumdur, tabıkı lınklerın senın dedıgın sekılde olması pozıtıf etkı saglıyordur ancak benım bahsettıgım konunun dıkkate alınmasıda yarar saglar kanaatindeyım)

Haklısınız, linklerin kısa tutulması, skor puanına artı değer kazandırmakta.

Kısa link yapısı, skor puanını olumlu etkiliyorsa, o halde .html ile linki daha fazla uzatmanın gereksiz olduğu ortaya çıkıyor. Bence .html, .php, .asp gibi link takıları olmadan da, Google bu linklerin neyi temsil ettiğinin farkına varabilir.

Sonuç olarak kişisel fikrim; Link uzunluğu önemli fakat sonundaki takı önemli değildir.

Yukarıdaki arkadaşın dedigi gibi.

Sizce hangisi daha iyi seo açısından?

A-) domain.com/turkiye/istanbul

B-) domain.com/turkiye/istanbul.html

?

Bu konu o kadar da önemli değil. Çok saçma sapan link yapısı kullanmamak şartıyla her türlü aynıdır hiçbir fark oluşturmaz.

Klasör yapısı doğru kurgulandığı taktirde “site(.)com/konu-basligi” yerine “site(.)com/kategori/alt-kategori/konu-basligi” şeklinde düzenlemenin daha etkili olduğunu düşünüyorum. Denemelerimden bu sonuca vardım daha doğrusu. Doğru kurgulamaktan kastım şu:

• Kategori ve alt kategoriler sitenin konusuyla uyumlu olsun
  • Kategori sayfaları hem kullanıcı dostu, hem SEO uyumlu olsun
  • Çok mecbur kalmadıkça 3 kırılımı aşmayın (site(.)com/1/2/3/konu-basligi)
  • Navigasyonun eksiksiz olduğunu kontrol edin

Adresin klasörlerden oluşması, URL içinde arama kelimelerini bulundurma şansınızı artırıyor. Yazıya isim koyarken tüm arama kelimelerini kasmak zorunda kalmıyorsunuz.

Hiyerarşiyi gösterdiğiniz için kategori sayfalarının aramalarda üst sıralara çıkma şansı da artıyor (Kategori sayfalarını nofollow - noindex tanımlayanlar var. Ben bunu yapmıyorum, gayet de güzel indexlenip sıralama alıyor. Bu da farklı bir tartışma konusu)

“site(.)com/konu-basligi” şeklinin anlamlı olması için, konu başlığına ana sayfadan link vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Tüm yazılara ana sayfadan kalıcı link veremeyeceğinizden, benim tavsiyem klasör yöntemidir.

İki oyun sitesinde iki farklı yöntemi denedim, klasör yapısının sıralamalarda dezavantaj oluşturmadığına kanaat getirdim.

Bunlar benim sınırlı gözlem ve denemelere bağlı görüşlerimdir, kesin bilgi şeklinde algılamayınız.