When I examine other competitor blogs, I see that they have used short articles and plenty of pictures.
I do not prefer this style. I see constantly repetitive sentences on rival sites; I think they are having content writers write for them.
150 words of text followed by a picture. Very little information and advice in the texts.
On my own blog, however, I go into all the details of the topic with information, suggestions, and explanations. For instance, I don’t create image galleries.
That is the summary of the topic. My main question is:
How many words should we use for an effective article? Will 700-800 word articles that don’t bore the reader be effective, and is content still king?
Bu tarz siteleri daha çok kadınlar incelediği için, mümkün oldukça etrafınızdaki kadınlara fikrini sormanızı tavsiye ederim.
Benim düşüncem, dekorasyon ve moda siteleri için çok fazla yazıya gerek yok.
Ben bu yazınıza denk gelmiştim daha önce.
Normalde okumayı da yazmayı da seven bir insanım aslında ama yazılara göz gezdirdim ve fotoğrafları inceledim.
Galeri şeklinde olsaydı da, muhtemelen sıkılmaz ve diğer sayfalardaki galerileri de incelerdim.
Bayanlara hitap eden sitelerde kaliteli ve bol görsel içerik kullanmak önemli bence. Arama motorundan kırmızı ayakkabı modelleri diye aratıp gelen kullanıcı ayakkabı çeşitleriyle ilgili bilgileri okumak yerine kırmızı ayakkabı çeşitlerini görmek ister sanırım.
Aslında 100 kelime, 250 kelime diye bir sınır yok. Özellikle kadınların ziyaret ettikleri sitelerde yazılar hiç okunmuyor denilebilir. Çok az kişi yazının bir kısmını okuyor. Diğerleri resimlerle ilgileniyor. Yandex metrika webvisör den sürekli inceliyorum ben gelenler site de ne yapmış diye. Girenler direk sayfayı kaydırıp galerideki resimlere bakıyo. Benimde kadınlara yönelik sitelerim var. Ben yazıları kadınlar için yazıyorum ama, onlar okumadığı için google bazlı yazmaya başladım. Resimleri bol tutmak en önemlisi bence. Resim çoksa site de daha fazla zaman geçiriyorlar.
Yemek, gelinlik, örgü, makyaj vs böyle konularda kesinlikle içten samimi olarak yazmak gerek. Kurumsal bir şekilde yazılırsa makalenin hepsi okunmuyor.
Yani pek önemi yok bence ancak en az 100 kelime olmalı derim.
Sitene girenlerin %90’ı zaten fotoğraf için girer. Bide şu var; Google’a göre değil Ziyaretçi’ye göre tasarla içeriğini. Ziyaretçi severse Google’da sever. Kısacası;
O kadar çok bu tarz site var ki, emin ol tüm fotoğrafları o kadar kolay bi’ şekilde özgünleştiremezsin. Çünkü daha önce uygulayan olmuştur. https://pixlr.com/express/ burdan deneme yanılma yöntemi ile uygula.
Bayanlara hitap eden sitelerde içerik çok da önemli değildir bence. Kadınlar işin görsel kısmı ile ilgilendiği için olabildiğince görsel kullanmaya özen gösterin.
Ayrıca, kadınlara hitap edilen sitelerde içeriğin sanki bir kadın tarafından yazılmış gibi yazarsanız belli bir kemik kitleniz oluşur. İçeriğin uzunluğundan çok içeriğin yazılış şekline odaklanırsanız, bolca görsel eklerseniz ve bunu sosyal medya ile (özellikle de Facebook ve İnstagram) desteklerseniz olumlu sonuçlar alacağınızı düşünüyorum.
Reklam vererek organik bir şekilde beğeni kasmanızı tavsiye ederim. R10’da Facebook reklam alım-satım kategorisinde sizin içeriğinizle ilgili reklam alabileceğiniz facebook sayfaları görmüştüm, oraya göz atabilirsiniz. Biraz maddiyat gerekli bu sayfaya reklam işinde ama ciddi manada ilgilenirseniz size katkısı olacaktır.
Moda sitem var 800 den fazla resim var fakat resim index sayısı 250 yi geçmiyor. Yeni bir site sayılabilir günlük hitim 50 civarı. Görsellerden gelen hit 1-2 tane. Bazen de hiç gelmiyor. Google resim konusında kim ne derse desin çok zeki.
Upload ettiğim resimleri photoshopta en az 10 işlemden geçiriyorum. Aynalama, renk tonu, filigran save for web vs. Mesela pembe bir elbiseyi kırmızıya çeviriyorum düşünün siz artık gerisini yinede olmuyor.