Bildiğiniz gibi semalt, daroda gibi botlar sitenizin hemen çıkma oranını arttırdığı için bunları engellemek gerekiyor. Ama .htaccess dosyasında düzenleme yapmama rağmen analytics üzerinde bu botları hala görüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı ?
Ben cloudflare’den pek memnun kalmadım. Gün içinde sürekli birkaç dakikalık kesintilere neden oluyordu. Tüm optimizasyonlarını yapmama rağmen sayfalar ağır açılabiliyordu. İptal ettim rahatladım. Sunucunun kendi firewall’u varmış zaten. O yeter şimdilik
Hiç kullanmadım diyemem. Epeydir kullandığım bir şey zaten cloudflare. Hem kendi sitelerimde hem musterilerimin sitelerinde kullanmama rağmen bu spam botlari engellemiyor clodflare.
detaylıca okudum forumları. adamlar siteye uğramıyormuş. Sadece elleride google id kodları var. Buna yönelik bir kod geliştirmişler. Birisi yeni bir analytics kodu almış. yani yeni bir ID number. Bu sayede böyle bir kaynak olmadığını görmüş.
Bu nedenle çalışacak tek yöntem google üzerinden filtreleme.
@selimania teşekkürler, yeni bir hesaba geçmeden önce bir de şu yöntemi deniyorum.
Analytics’te Filtreler->Yeni Filtre->Özel i seçip Yönlendirmeyi seçip
Ben sanırım en kesin çözümü buldum, gerçi henüz takipteyim ama en azından şu ana kadar spam sitelerden gelen giden yok
Şöyle yaptım, https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links linkindeki Disavow aracından spam linkleri ekledim
ve takibe koyuldum. Tavsiye eder miyim? Sanırım tavsiye edebilmem için birkaç gün daha beklenmeli. Sağlıcakla kalın.
Mert, I visited your site. I read the topic and liked it. Then I said I shouldn’t be rude and should leave a comment and thank you. But there was no Disqus, no this, no that, so I gave up. Thanks.